Hoe werkt een ooglidcorrectie of wenkbrauwlift?

Ons gezicht heeft samen met onze handen het meeste te lijden van weersinvloeden. Ze worden immers veel blootgesteld aan zonlicht en extreme temperaturen. Een andere natuurkracht die ons ouder doet lijken is de zwaartekracht. Hierdoor kunnen het voorhoofd, de wenkbrauwen en oogleden gaan hangen. Dit is ontsierend, doordat u er dan vermoeid of bezorgd uitziet. Daarbij kunt u er ook last van hebben. Gelukkig is met de juiste behandeling, zoals een ooglidcorrectie, veel te verbeteren. Verder kunt u uw bezorgde blik een stuk ontspannender maken met een wenkbrauwlift of voorhoofdslift.shutterstock_41563432

Een ooglidcorrectie: boven, onder of allebei

Hoe goed we ons ook insmeren en voor ons zelf zorgen, op een dag verliest onze huid zijn oorspronkelijke elasticiteit. Gelukkig gaat dat in kleine beetjes, zodat we rustig kunnen wennen. Totdat vrienden en familie vragen of we moe zijn. Op dat moment heeft u misschien zelf ook wel gemerkt dat u uw sprankelende blik al een tijdje kwijt bent. Bovendien heeft u wellicht last van een zwaar gevoel rond uw oogleden. Het is dus de hoogste tijd voor een ooglidcorrectie. Laat u een correctie van het bovenooglid uitvoeren, dan wordt de oorzaak direct aangepakt. De chirurg verwijdert het teveel aan huid en eventueel overtollig vet. Doordat de incisie via de arcadeboog gebeurt, houdt u er een nauwelijks zichtbaar litteken aan over. Een andere ontsiering in de buurt van uw ogen zijn wallen. Ook hier bestaat een corrigerende operatie voor. Met deze onderooglidcorrectie wordt er huid en vet onder uw oog weggenomen. Indien nodig wordt uw onderooglid verstrakt als deze verslapt en uitgezakt is. Ook bij deze ingreep zult u het litteken bijna niet zien, want hij ligt in de wimperrand en verdwijnt subtiel in een kraaienpootje.

Geen narcose

Voor een ooglidcorrectie hoeft u niet onder narcose. U krijgt namelijk een plaatselijke verdoving en kunt meteen na de behandeling weer naar huis. Het duurt ongeveer een à twee weken voordat de zwellingen rond uw ogen weg zijn en de hechtingen eruit kunnen. Van uw jongere look door de ooglidcorrectie kunt u daarentegen nog lang genieten.

Een lift voor uw wenkbrauwen

Regelmatig wordt een bovenooglidcorrectie of onderooglidcorrectie gecombineerd met een voorhoofdslift. Deze behandeling wordt ook wel de wenkbrauwlift genoemd. Er zijn hiervoor verschillende methoden. Welke behandeling het wordt, is afhankelijk van de vorm van uw gezicht, uw wensen en de beoordeling door de chirurg. Zo is een open voorhoofdslift geschikt voor iemand met een laag voorhoofd en zwaar hangende wenkbrauwen. Ook kan er verschil zijn in het type verdoving. Bij een temporale wenkbrauwlift is bijvoorbeeld een plaatselijke verdoving voldoende. Een endoscopische en coronale voorhoofdslift vereisen echter algehele narcose. Wij begrijpen dat een behandeling voor een ooglidcorrectie of voorhoofdslift een ingrijpende beslissing voor u is. Neem daarom gerust contact met ons op voor een consult. En wie weet, kijkt u weer snel met een frisse blik de wereld in. U kunt telefonisch contact opnemen met de specialisten van Kliniek Veldhoven (040 – 295 42 43) of een consult aanvragen via KliniekVeldhoven.nl.