Hummus van rode biet

Hummus is ongelooflijk populair. Lekker op toast, een stokbroodje of pita. Maar wist je ook dat je hummus in verschillende smaken kunt maken. Deze met rode biet is een van onze favorieten.

bietenhummus

Ingrediënten

  • 300 gram rode bieten (gewassen)
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram kikkererwten (blik)
  • Een theelepel Tahin
  • 2 a 3 eetlepels olijfolie
  • Halve limoen
  • Peper en zout
bietenhummus

Bereiding

  • Pak de gewassen bieten met wat knoflook in met aluminiumfolie en pof deze gaar in de oven op 190 graden. Dit duurt ongeveer een uur.
  • Spoel de kikkererwten met koud water en laat ze uitlekken.
  • Pel de afgekoelde bieten en snijd deze klein.
  • Doe dit samen in de keukenmachine en draai alles fijn.
  • Voeg de Tahin en de olijfolie toe en draai tot het een smeuïge massa wordt.
  • Breng je hummus op smaak met limoensap, peper en zout.
  • Bewaar in de koelkast tot verder gebruik.
  • Schenk er voor het serveren een scheut olijfolie over.

Eet smakelijk!