Recept Mexicaanse quinoa schotel

  • Vegan – Vegetarisch – Glutenvrij – Lactosevrij

Een heerlijk diner geïnspireerd uit de Mexicaanse keuken met ‘superfood’ quinoa. De ingrediënten zijn voldoende voor de twee personen.

gezond, salade, quinoa, quinoa schotel

Ingrediënten

  • 150 gram quinoa
  • 75 gram mais
  • 200 gram kidneybonen
  • 100 gram kersttomaatjes
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • eventueel een handjevol koriander

Dressing

  • 1/2 sap limoen
  • 3 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
quinoa

Hoe maak je het?

  • Kook de quinoa voor 12 minuten (volgens verpakking).
  • Was de kidneybonen en laat de mais uitlekken. Voeg dit bij de quinoa.
  • Snijd de tomaatjes in kwartjes en de rode ui in have ringen. Snijd de avocado doormidden, maak van beide helften blokjes en voeg alles bij de quinoa.
  • Voeg de olijfolie en limoensap bij elkaar voor de dressing. Met peper en zout kun je het op smaak maken!
  • Als laatst kun je de schotel garneren met koriander.

Eet smakelijk!

Heb jij ook een gezond recept? Mail het dan met foto’s naar gezondheidenco@ndcmediagroep.nl