Recept Aubergine lasagne

  • Glutenvrij – Koolhydraatarm – Vegetarisch

Lasagne wordt vaak gemaakt met lasagnebladen en soms ook met courgette. Maar heb je al eens lasagne gemaakt van aubergine?

Aubergine lasagne

Ingrediënten Aubergine lasagne

  • 4 kleine aubergines, in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dik gesneden
  • zeezout
  • olijfolie (of kokosolie), om in te bakken
  • 2 à 3 tenen fijngehakte knoflook
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 2 handenvol verse basilicumblaadjes
  • versgemalen peper
  • 50 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 bollen mozzarella, in stukjes gescheurd
Aubergine lasagne

Bereiding Aubergine lasagne

  • Snijd de aubergine in plakken van ongeveer een centimeter dik en strooi er zout op ( waarom zout op aubergine)
  • Fruit de knoflook in een pan met een klein beetje olie. Zet het vuur niet te hoog. Voeg de tomaten toe en daarna de basilicumblaadjes. Laat alles op laag vuur koken totdat de saus flink is ingedikt en breng het eventueel op smaak met zout en peper.
  • Giet het vocht van de aubergines af, was het zout eraf en dep ze droog met keukenpapier.
  • Verhit een beetje olijfolie (of kokosolie) in één of meerdere koekenpannen en bak de aubergineplakken op hoog vuur aan beide kanten bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Zet de oven aan op 190ºC.
  • Vul de bodem van een ovenschaal met een laagje tomatensaus. Dek af met een laag aubergine en bestrooi met de twee soorten kaas.
  • Bouw de lasagne in lagen op en eindig met de kaas. Zet de lasagne dan in de oven en bak hem in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Dit recept is vegetarisch, glutenvrij, suikervrij