Recept chocolade banaan cupcakes

  • Glutenvrij – Vegetarisch

Deze cupcakes zijn erg lekker als ontbijtje of tussendoortje. Ik maak altijd meteen een voorraadje om ze in de vriezer te doen. Je kunt ze namelijk wel twee maanden bewaren. Ze zijn gemaakt zijn zonder bloem, boter en suiker.

muffins, Banaan chocola cupcakes

Ingrediënten cupcakes

  • 150 gram havermout ( Bij intolerantie glutenvrije havermout)
  • Twee grote rijpe bananen
  • Twee eieren
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • Twee eetlepels bakpoeder
  • Twee tot drie eetlepels honing ( optioneel)
  • Een halve theelepel vanille-extract
  • 125 gram pure chocolade chips of stukken
  • Mespuntje zout
Banaan chocola cupcakes
Foto: Carina Twerda

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet de muffinvorm in of doe er bakpapiertjes in. Ben je bang dat je cakejes blijven plakken in de bakpapiertjes? Doe er dan wat bloem in
  • Doe alle ingrediënten in de blender. Alleen de chocola niet
  • Stop ondertussen om het beslag dat tegen de blender aan zit naar beneden te schrapen
  • Meng met de spatel de chocolade chips erdoor. Zet de blender niet aan!
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes
  • Bak de cakejes ongeveer 15 minuten midden in de oven
  • Prik met een sateprikker om te zien of ze gaar zijn
  • Laat ze afkoelen op een rooster

Eet smakelijk!