Recept courgetterolletjes met ricotta in tomatensaus

Courgetterolletjes. Een lekker vegetarisch ovengerecht waar je niet een berg afwas aan overhoudt. Ideaal voor een dag waarop je wel lekker wilt eten maar geen zin hebt om tijden in de keuken te staan. Erg lekker met warm brood.

courgetterolletjes

Ingrediënten courgetterolletjes

voor 4 personen

  • Drie courgettes
  • 400 gram spinazie
  • Een blik gepelde tomaten van 400 ml
  • 50 gram pijnbompitten
  • Twee tenen knoflook
  • Twee eetlepels olijfolie
  • 150 gram geraspte jonge geitenkaas
  • Twee eieren
  • Een klein bosjes verse tijm, salie en oregano
courgetterolletjes

Bereiding courgetterolletjes

  • Zet de oven aan op 180 graden
  • Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een koekenpan zonder olie of boter
  • Pel de knoflookteentjes en snijd er 1 in plakjes
  • Doe een eetlepel olie in een koekenpan met het gesneden knoflookteentje en de helft van de spinazie. De spinazie zal slinken. Dan haal je het uit de pan. Doe dan de rest van de spinazie
  • Druk het vocht uit de spinazie en meng het met de ricotta, de helft van de geitenkaas, de losgeklopte eieren, pijnboompitten en fijngeknipte oregano.
  • Breng alles op smaak met zout en peper
  • Pureer de tomaten en doe daar de blaadjes van de tijm, salie en de overgebleven teen knoflook en de olijfolie bij
  • Doe dan de saus in een ovenschaal
  • Schaaf de courgettes in de lengte in dunnen plakken
  • Leg een plak op je werkblad en verdeel over het bovenste deel een klein beetje spinaziemengsel. Maak er rolletjes van en zet ze rechtop in de ovenschaal. Je kunt ze het beste tegen elkaar zetten zodat ze blijven staan
  • Bestrooi alles met de overgebleven geitenkaas
  • Zet je schaal 35 minuten in de oven

Dit recept is vegetarisch, glutenvrij, suikervrij