Recept dadelsnoepjes

  • Lactosevrij, Glutenvrij, Vegan, Vegetarisch

Onderstaand recept kan je ook gemakkelijk met kinderen maken. Het zijn “rauwe” koekjes (niet gebakken) of zoals je wilt “gezonde snoepjes”. Voor dit recept heb ik in een siliconenvorm gebruikt, zodat er bloemetjes ontstonden als je er balletjes van draait en plat slaat, heb je een lekker koekje. Dompel je de balletjes in chocolade, dan heb je dadelbonbons  gemaakt!
dadelbloem 1

Ingrediënten

125 gram verse dadels (ontpit)
125 gram amandelmeel (je kan ook zelf amandelen fijnmalen)
15 gram kokosrasp
20 gram cranberries
20 gram zonnebloempitten
5 gram chiazaad
2 eetlepels sesamzaad (even licht roosteren)
Agavesiroop (rijststroop of honing indien je liever geen agavesiroop gebruikt)

dadelbloem 2

Bereiding:

1. Blender de dadels en het amandelmeel in een multihakker / keukenmachine
2. Voeg de cranberries en kokos toe, plus zonnebloempitten, chiazaad en geroosterde sesamzaadjes, weer blenderen
3. Tot slot flinke scheut agavesiroop (tot het genoeg plakt)
4. Vul met deze mix een siliconenvorm of maak er balletjes van
5. Zet ze in de koelkast om op te stijven
6. Als ze stevig zijn kan je ze er uit halen