Recept groente crackers

Onderstaande groente crackers kun je maken veel verschillende soorten groenten. Ik kies vaak voor knolselderij, courgette, pastinaak, wortel. Harde groenten dus.

Ingrediënten:

  • 4 wortelen of 2 courgettes
  • 1,5 cup meel
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Rasp de courgette en de wortel.
  • Snijd de groenten in stukken en vul een keukenmachine tot driekwart met stukken groenten.
  • Mix tot er korrels ontstaan (groente rijst). Doe de groente rijst in een kom. Herhaal tot je alle stukken groenten hebt gebruikt.
  • Meet 4 cups groente rijst af.
  • Mix dit met amandelmeel, eieren en kruiden.
  • Gebruik hier een houten spatel bij. Je krijgt een dik, plakkerig beslag. Is het beslag te vochtig? Voeg dan wat meel toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en kruiden.
  • Bekleed een bakpapier en spreid hier het groente mengsel uit op de bakplaat. Gebruik hiervoor de bolle kant van de lepel.
  • Bak het platbrood in 25 minuten goudbruin. Haal uit de oven en snij het brood in stukken. Serveertip roomboter, olijfolie of pesto.

Nynke van Middelaar stuurde ons dit recept naar een idee van Fodmapfoodies. Heb jij ook een recept en wil jij het ook graag delen met anderen? Stuur dan een mail naar gezondheidenco@ndcmediagroep.nl