Recept hartige wortelcakejes

Deze heerlijke wortelcakejes zijn ideaal voor bij de brunch of gewoon lekker tussendoor. Er zit geen suiker of room in en daarom een gezondere keuze dan zoet gebak, maar zeker niet minder lekker.

wortelcakejes

Ingrediënten wortelcakejes:

  • 2 eieren
  • 120 g bloem
  • 80 g geraspte jonge of belegen kaas
  • Een half pakje bakpoeder (7,5 gram)
  • snufje zout en peper
  • 7 cl olijfolie
  • 7 cl melk
  • 1 winterpeen
  • Bosje peterselie
  • 6 plakjes ontbijtspek
Wortelcakejes

Bereiding wortelcakejes

Gebruik niet te grootte bakvormpjes voor deze cakejes. Ze zijn machtiger dan zoete cakejes.

(Voor vegetarisch cakejes laat je de ontbijtspek weg, voeg dan wel een extra snufje zout toe).

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Schil de wortel en rasp deze met een grove rasp. Was de peterselie en snij deze fijn.

3. Klop de eieren, olie en melk door elkaar en voeg hier de droge ingrediënten aan toe met als laatste de bakpoeder. Meng alles met een vork goed door elkaar.

4. Vul de bakvormpjes met het mengsel tot ongeveer 2/3 en zet ze net iets onder het midden in de voorverwarmde oven. Bak ze 30 tot 40 minuten, afhankelijk van de grootte van de vormpjes. Prik met een satéprikker in het midden van een cakeje. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn ze gaar.

De cakejes zijn zowel warm als koud te eten en ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast. Vergeet ze dan niet goed af te dekken nadat ze afgekoeld zijn.

Wortelcakjes

Eet smakelijk!

Dit recept is suikervrij