Ingelegde citroen. Zo maak je het

In veel recepten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika kom je ze tegen: ingelegde citroenen. Die kun je natuurlijk in een potje kopen in de winkel, maar zelf maken is helemaal niet moeilijk. En het is nog leuk ook iemand een potje ingelegde citroenen cadeau te doen.

Je kunt trouwens ook limoen en sinaasappel op deze manier inleggen

ingelegde citroenen

Ingrediënten

  • 10 biologische citroenen
  • 200 gram grof zeezout
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • Een kaneelstokje
  • Twee steranijs
  • Een theelepel zwarte peperkorrels
  • Een theelepel korianderzaad

Bereiding

  • Zorg dat je weckpot goed gesteriliseerd is. Dit doe je door de pot ongeveer tien minuten uit te koken in een pan, maar het kan ook gewoon door de pot in de vaatwasser te stoppen
  • Pers vijf citroenen uit en zet het sap apart
  • Boen de andere vijf citroenen goed schoon onder de kraan en droog ze af
  • Snijd de citroenen kruiselings in en laat het onderste en bovenste deel aan elkaar zitten
  • Vul de citroenen met zeezout en leg ze in de pot. Druk ze stevig aan. De citroenen moeten goed tegen elkaar aan komen te liggen
  • Verdeel het zeezout, de laurierblaadjes, het kaneelstokje, de steranijs, zwarte peperkorrels en het korianderzaad over de pot
  • Giet het citroensap erbij en vul het eventueel aan met water. Je citroenen moeten volledig onderstaan.
  • Doe de pot goed dicht. Bewaar minimaal maal een maand in de koelkast. Op die manier kunnen de smaken er goed intrekken. De schil zal zachter worden. Schud de pot om de dag even om.

Dit recept is vegetarisch, vegan, lactosevrij, glutenvrij, koolhydraatarm