Recept kastanjetaartjes

Van tamme kastanjes kun je heerlijke taartjes maken. Asih Poort is docent aan de volksuniversiteit van Hoogeveen en Steenwijk. Ze geeft daar kookworkshops Oosterse keuken. Voor haar cursisten bedenkt ze steeds nieuwe recepten.

Kastanjes horen volgens Asih echt bij de herfst. ,,Ze zijn rijk aan vitamine C, foliumzuur, magnesium en mangaan. En erg leuk om er gezonde taartjes van te maken.”

Foto: Asih Poort – Tartosuwarno

Ingrediënten

  • 500 gram gepelde kastanjes
  • 100 gram pure chocolade
  • 50 gram roomboter
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 ml. sinaasappelsap
  • 50 ml. Amaretto
  • 50 gram suiker
kastanjetaartjes
Foto: Asih Poort – Tartosuwarno

Bereiding

  • Rooster de kastanjes in de koekenpan en maal ze daarna met de keukenmachine fijn.
  • Verwarm de pure chocolade, roomboter, suiker, vanillesuiker en sinaasappelsap in een pannetje tot het gaat pruttelen.
  • Voeg de gemalen kastanjes toe en roer het goed door. Zet het vuur uit.
  • Schenk de amaretto in het kastanjemengsel en meng het goed door.
  • Zet de mengsel in de siliconen muffincupjes.
  • Bewaar ze circa 40 minuten in koelkast.
  • Serveer de kastanjetaartjes op de schoteltje met of zonder slagroom.

Dit recept is glutenvrij en vegetarisch