Recept kip cacciatore met paddenstoelen

Kip cacciatore is een bekend Italiaans jagersrecept. Voor de bereiding van kip cacciatore maak je gebruik van kippendijen. Het lekkerste is natuurlijk dat de kip cacciatore zo mals is dat deze bijna van het bot afvalt. Hoe geduldiger je bent, hoe lekkerder het wordt.

De champignons erbij maken er een heerlijk herfstrecept van. Door de wijn is dit gerecht niet geschikt voor kinderen. Alcohol verdampt namelijk nooit volledig. Er bestaat overigens ook alcoholvrije wijn.

kip cacciatore

Ingrediënten

  • Twee eetlepels olijfolie
  • Zes kippendijen of poten
  • Twee gesnipperde uien
  • Een geraspte wortel
  • Twee stengels bleekselderij in blokjes gesneden
  • Drie eetlepels fijngehakte peterselie
  • Twee teentjes knoflook ( fijngehakt)
  • Twee takjes rozemarijn
  • Een halve rode peper (fijngehakt)
  • 300 gram champignons
  • 125 ml rode wijn
  • Twee blikjes met tomatenblokjes
  • 300 gram rijst
kip cacciatore

Bereiding

  • Verhit de olie in een grote pan en bak de kippendijen op middelhoog vuur een voor een aan beide kanten in ongeveer acht minuten tot ze mooi goudbruin zijn
  • Neem de kip uit de pan en leg ze even apart
  • Zet het vuur laag en zet de ui, wortel en bleekselderij toe aan het bakvet
  • Bak dit ongeveer 10 minuten. Je moet wel roeren
  • Voeg de knoflook, peterselie, rozemarijn en rode peper toe en bak dit nog 5 minuten
  • Doe de champignons erbij en bak die ongeveer 8 minuten mee
  • Giet de wijn erbij en kook het tot ongeveer de helft van de wijn is ingekookt
  • Doe de tomaten erbij en kook alles ongeveer 20 minuten op een lage stand
  • Doe de kippendijen er weer bij en bedek die helemaal met de saus
  • Stoof alles ongeveer 30 minuten op een lage stand tot het vlees gaar is
  • Kook de rijst en serveer de stoofschotel met de rijst

Voedingswaarden

  • 655 kca
  • 22 gram vet waarvan 6 verzadigd
  • 76 gram koolhydraten
  • 28 gram eiwit
  • 8 gram vezels
  • 0,3 gram zout

Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, suikervrij