Recept vegetarische lasagne zonder pakjes en zakjes

Gezonde, makkelijke lasagne. Zonder pakjes of zakjes makkelijk te bereiden. Voeg bij tomaten altijd een wortel toe. De wortel zal onherkenbaar worden in het gerecht maar brengt de smaak van de tomaat naar boven. Dit recept is ook heel makkelijk een dag eerder te bereiden. Lasagne 1

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 1 grote wortel
  • 1 courgette
  • 250 gram champignons
  • 1 grote ui of 2 kleine
  • 250 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel maïzena
  • 5 theelepels lauw water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • lasagnebladen

Lasagne 3 Als je gehakt toe wilt voegen aan het recept dan kan dit er na de ui bij. (stap 3) Voeg als het gehakt bruin en rul is de rest van de groentes toe.

Bereiding lasagne

1. Verwarm de oven voor op 220°C. 2. Was de groente en snijd deze in grove stukken. Snijd de wortel in zeer fijne stukjes. 3. Bak de ui tot deze glazig is, voeg dan de rest van de groentes toe en bak dit nog 5 minuten mee. 4. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat dit mee verwarmen. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout. 5. Meng de maïzena en het lauwe water in een kopje en roer tot de maïzena een papje geworden is. Voeg dit toe aan het groetenmengsel en roer tot het is opgelost. 6. Breng het geheel aan de kook en laat het 2 minuten doorkoken. Lasagne 2 7. Vet een ovenschaal in en begin met een laagje groenten/saus. Daar overheen een laagje lasagne bladen, gevolgd door een laagje groenten/saus. Herhaal dit tot de saus op is. Eindig altijd met een laagje saus. 8. Verdeel de kaas over de laatste laag. Strooi er nog een theelepeltje Italiaanse kruiden over en zet het net onder het midden van de voorverwarmde oven. Laat het ongeveer 20 minuten bakken. De baktijd is afhankelijk van de lasagne bladen. Kijk altijd op de verpakking. Ze kunnen tussen de 20 en 30 minuten variëren. Dit recept is ideaal van tevoren te maken voor bijvoorbeeld een etentje. Volg het recept en laat het geheel afkoelen. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bewaar het in de koelkast. Het is 2 dagen houdbaar. Warm het op bij 180°C voor 15-20 minuten. Mocht je het in de ochtend vast voor dezelfde avond klaar willen maken, dan kan je hem voor het bakken in de koelkast zetten en in de avond afbakken. Eet smakelijk! Dit recept is van Esther Boerefijn-Jaarsveld. Heb je ook een leuk recept? Mail het dan met een of meer foto’s naar Gezondheidenco@ndcmediagroep.nl Dit recept is vegetarisch