Recept Limoen-avocado taart 

  • Glutenvrij – Lactosevrij

Voor het maken van deze taart gebruikten we avocado. In deze vrucht zitten veel eiwitten, vezels en gezonde vetten die goed zijn voor je hart- en bloedvaten. Decoreer de taart eventueel leuk met groene-thee poeder of eetbare bloemen.

paastaartirisvenema (1), limoen-avocado taart

Wat heb je allemaal nodig?

Bodem

  • 100 gram pecannoten
  • 100 gram zonnebloempitten (amandelen kan ook)
  • 10 gedroogde dadels
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie

Vulling

  • 4 rijpe avocado’s
  • 15 gedroogde dadels
  • 120 ml kokosmelk
  • 100 ml kokosolie
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 2 tl vanille essence
  • 1 of 2 eetlepels limoensap
  • 5 blaadjes gelatine
  • snufjes zout

Hoe maak je de taart?

1. Maal de dadels en noten fijn. Voeg daarna de gesmolten kokosolie toe en mix/maal verder.

2. Leg in de springvorm een bakpapiertje en vet de vorm in. Verdeel het mengel op de bodem en druk plat. Zet de bodem daarna in de koelkast.

3. Leg de gelatine blaadjes in een bakje met koud water en laat voor vijf minuten staan. Maal nu voor de vulling ook de dadels. Voeg daarna, behalve de kokosmelk, de rest van de ingrediënten toe.

4. Zet een pannetje op het vuur en laat de kokosmelk zachtjes koken, zet het vuur uit als het kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg bij de kokosmelk, roer het door de kokosmelk en laat het grotendeels afkoelen.

5.Voeg nu het kokosmelk-gelatine mengsel bij de rest van de vulling en roer goed door.

6. Pak de springvorm met de bodem uit de koelkast en giet het mengsel in de vorm. De taart moet nu een paar uur opstijven in de koelkast. Versier daarna eventueel met decoraties.

Dit recept is glutenvrij, lactosevrij en suikervrij.