Recept mueslirepen

  • Lactosevrij

Een gezond tussendoortje kan je prima door de moeilijke momenten heen helpen. Deze mueslirepen zijn snel te maken en handig om mee te nemen naar je werk of school.

mueslirepen

Ingrediënten mueslirepen

  • 200 gram havermout (Bij intolerantie glutenvrije havermout)
  • 100 gram havervlokken (Bij intolerantie glutenvrije havermout)
  • 125 gram amandelen
  • 25 gram zonnebloempitten
  • drie eetlepels rozijnen
  • 50 gram boter
  • 100 gram fijne bruine suiker
  • 100 ml honing
  • een theelepel citroensap
mueslirepen

Bereiding

  • Bekleed de bakplaat met bakpapier
  • Meng de havermout, havervlokken, amandelen, zonnebloempitten en rozijnen
  • Doe de boter, suiker, honing en citroensap in een pan en breng dit al roerend aan de kook
  • Laat het een minuut of vier sudderen zodat het mengsel karameliseert
  • Doe het havermengsel erbij en roer alles goed
  • Als het donker begint te kleuren giet je de massa uit op het bakpapier
  • Strijk het uit tot het ongeveer 30x 30 cm is
  • Laat het dan een 15 minuten afkoelen
  • Snijd het in ongeveer tien reepjes en laat ze dan volledig afkoelen
  • Daarna kun je er een opeten