Recept muffins met appel en gember

  • Glutenvrij – Vegetarisch

Een lekkere kop thee met een muffin. Mij doe je er een groot plezier mee. Deze appel-gember muffin met wat kaneel is extra lekker op een mooie herfstdag. En je huis gaat heerlijk ruiken als je deze muffins met appel en gember bakt.

muffins met appel
Foto: Carina Twerda

Ingrediënten

  • 1 losgeklopt ei
  • 1 appel
  • 25 gram gehakte walnoten
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel (Bij intolerantie Vrij van Gluten zelfrijzend bakmeel)
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • Snufje zout
  • 80 ml halvolle melk
  • 20 gram zachte boter
  • Muffinbakblik of 6 losse vormpjes
muffins met appel

Bereiding

  • Zet de oven aan op 200°C.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp hem grof.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en de kaneel boven een kom en voeg het zout toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Meng de melk, de boter, het ei, de appel, de noten en de gember-stukjes door elkaar.
  • Spatel het droge door het natte mengsel.
  • Roer zo weinig mogelijk, het beslag mag best wat klonterig zijn.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Dit recept is vegetarisch en suikervrij