Recept pompoensouffle

  • Glutenvrij – Vegetarisch

Een lekker herfstrecept voor wie eens een dagje zonder vlees wil eten maar toch de nodige vitamines binnen wil krijgen. Erg lekker met wat koolsalade of een lekkere herfstsalade.

pompoen souffle

Ingrediënten voor 4 personen

  • 20 gram boter
  • Twee eetlepels bloem ( Bij intolerantie glutenvrije meel)
  • 375 ml halvolle melk
  • Vier gescheiden eieren
  • 400 gram pompoen zonder pitten en schil, gekookt en gepureerd
  • Versgemalen zwarte peper
pompoen soufflé

Bereiding

  • Smelt de boter in de pan. Roer de bloem erdoor en verwarm deze roux al roerend. Ongeveer 1 minuut. Neem de pan van het vuur en roer de melk er geleidelijk door.
  • Zet de saus terug op het vuur en roer tot hij kookt en indikt
  • Klop de eidooiers door de witte saus en roer de gepureerde pompoen erdoor
  • Breng de saus op smaak met peper
  • Vet vier souffléschaaltjes ( 375 ml) in en bestuif ze met gedroogde broodkruimels of paneermeel
  • Klop de eiwitten stijf en schep ze door het pompoenmengsel.
  • Schep alles in de souffleschaaltjes. Bak ze 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot ze goed gerezen en goudbruin zijn
  • Eet ze meteen op!

Dit recept is glutenvrij, vegetarisch