Recept Pompoenpasta zonder pakje of zakje

Zelf pasta maken… het lijkt een hele klus. Toch is het prima te doen. De basisingrediënten liggen meestal al in de kast. Deze pompoenpasta is een heerlijke variatie op de standaardpasta. Gezond, lekker en zonder pakjes en zakjes.

pompoenpasta

Ingrediënten voor 2 personen:

  • kleine pompoen
  • 200 gram bloem
  • 1 ei
foto-2-9-bew

Bereiding pompoenpasta

  • Kook de pompoen in stukjes tot deze gaar is en gooi het kookvocht niet weg.
  • Prak 75 gram pompoen en kneed dit samen met het ei door het meel. Dit gaat het beste op het aanrecht.
foto-3-9-bew
  • Het is belangrijk om 10 minuten stevig te kneden om de gluten in het deeg los te maken.
  • Schep de rest van de pompoen uit het kookvocht en bak deze aan in een koekenpan.
  • Rol het deeg zo dun mogelijk uit en snijd het in lange reepjes.
foto-4-4-bew
  • Kook de pasta in het kookvocht van de pompoen. Hier zitten nog vitamines in en het is zonde om daar geen gebruik van te maken. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de pasta en uw smaak.
  • Giet de pasta af en serveer met de stukjes pompoen.
    Dit is het basisrecept. U kunt ook andere groente bakken, eventueel met vlees erbij en een pastasaus. Variatie te over.
pompoenpasta

Dit recept is lactosevrij, suikervrij en vegetarisch