Recept romige paddenstoelensoep

  • Glutenvrij – Vegetarisch

Deze romige paddenstoelensoep is lekker als voorgerecht of bij de lunch. Paddenstoelen bevatten nuttige voedingsstoffen zoals vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels.

Paddenstoelen bevatten wel eiwit en voldoende vitamine B1, maar te weinig ijzer. In paddenstoelen zit geen vitamine B12. B12 komt alleen voor in dierlijke producten, zoals vlees, vis en eieren.

Paddenstoelensoep

Ingrediënten

  • Vier eetlepels olijfolie
  • 750 gram gemengde paddenstoelen ( schoongeveegd en grofgehakt)
  • Drie teentjes fijngehakte knoflook
  • Een gesnipperde rode ui
  • Drie takjes tijm
  • 750 ml kipbouillon
  • 150 gram mascarpone
  • Een half bosje fijngehakte perselie

Bereiding paddenstoelensoep

  • Verhit de olie en bak hierin de paddenstoelen. Dit doe je ongeveer 20 tot 30 minuten op middelhoge stand tot de paddenstoelen geslonken zijn en het vocht verdampt is.
  • Voeg de knoflook, ui en tijm toe en bak dit vijf minuten op een lage stand mee
  • Voeg de bouillon toe aan de pan en kook alles 15 minuten
  • Haal wat paddenstoelen uit de soep en doe die apart
  • Pureer de soep en voeg de mascarpone toe
  • Roer tot de mascarpone geslonken is
  • Bestrooi de soep met peterselie en wat paddenstoelen die je overgehouden hebt

Voedingswaarden:

  • 380 kca
  • 31 gram vet waarvan 14 gram verzadigd
  • 14 gr koolhydraten
  • 10 gram eiwit
  • 5 gram vezels
  • 2,2 gram zout