Recept Salade Nicoise

  • Glutenvrij – Lactosevrij
  • Voor 4 personen

De salade nicoise is een combinatie van vis en groente en ei. Het gerecht is genoemd naar de Franse stad Nice. Er zijn veel verschillende recepten. Wij vinden deze erg lekker en gemakkelijk om te maken. 

Salade nicoise
Ingrediënten Salade nicoise

  • 1 krop sla
  • 1 paprika (kleur naar keuze)
  • 1 kleine ui
  • 1 klein potje/blikje sperzieboontjes
  • olijven (hoeveelheid naar smaak)
  • blikje tonijn
  • kappertjes (hoeveelheid naar smaak)
  • 2 tomaten
  • 2 eieren
  • 1 komkommer

Basisdressing

  • scheutje olijfolie
  • beetje water
  • klein beetje azijn
  • theelepel scherpe mosterd ( marne mosterd is glutenvrij)
  • peper/zout naar smaak

Bereiding

  • Kook de eieren
  • Was de sla, snijd deze in stukken en leg op de bodem van een schaal (of grote pan)
  • Roer hier doorheen de paprika (in stukjes) en een fijngesnipperd uitje.
  • Leg als volgende laag de sperzieboontjes (al dan niet verwarmd).
  • Hier bovenop de tomaat en komkommer (beide in kleine stukjes), de tonijn, de kappertjes, de  gehalveerde olijven en dek het geheel af met plakjes hardgekookt ei.
  • Maak de  basisdressing en voeg eventueel ingrediënten naar eigen keuze toe.
  • Serveer de dressing apart, zodat de sla lekker fris en knapperig blijft.