Recept schorseneren met een sausje

Schorseneren staan bekend als ‘armeluisasperges’. Maar dit doet geen recht aan deze heerlijke groente. Schorseneren smaken licht naar bloemkool en pastinaak. Een gemakkelijke groente voor kinderen omdat de smaak niet zo sterk is. Een mooie groente om nog meer gevarieerd te koken.

schorseneren

Ingrediënten:

  • 500 gram schorseneren
  • 2 eetlepels melk
  • peper en zout
  • 25 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 2 ½ dl melk
  • bieslook voor garnering
schorseneren

Bereiding schorseneren met een sausje

1. Zet een pan water op het vuur en voeg 2 eetlepels melk toe.

2. Was en schil de schorseneren met een dunschiller tot ze helemaal wit zijn. Dit is het beste te doen met handschoenen omdat ze zwart kunnen afgeven aan uw handen.

3. Ze verkleuren snel. Door dit te voorkomen kunt u ze snel schillen en in de pan doen. Of in een kom leggen met water en 2 eetlepels azijn.

schorseneren

4. Snijd de boven en onderkant van de schorseneren af en snij de rest in stukjes.

5. Kook ze voor ongeveer 20 minuten. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken.

6. Maak ondertussen de saus door de boter te laten smelten in de pan. Voeg er de bloem aan toe en roer tot deze opgelost is.

7. Voeg beetje bij beetje de melk eraan toe tot deze opgelost is.

8. Breng de saus op smaak met peper en zout. U kunt ook een half bouillon blokje toevoegen aan de saus voor extra smaak.

9. Serveer met vers gesneden bieslook.

Serveer er gekookte of gebakken aardappels bij en een lekker stukje vlees. Eet smakelijk!

schorseneren

Dit recept is suikervrij en vegetarisch