Spinazie pannenkoek. Zo maak je een groene pannenkoek

Van een lezer kregen we laatst dit recept in de mailbox. Het is bedacht door Yotam Ottolenghi. Deze beroemde kok kookt graag met groente. Dit recept is eenvoudig te maken en ideaal voor de lunch of brunch. De spinazie pannenkoek is ontzettend lekker met een salade.

spinazie pannenkoek

Ingrediënten spinazie pannenkoek

  • 250 gram spinazie
  • 110 gram zelfrijzend bakmeel
  • Een eetlepel bakpoeder
  • Een scharrelei + 1 eiwit
  • 50 gram gesmolten boter
  • Een halve theelepel zout ( Optioneel)
  • Een theelepel gemalen komijnzaad
  • 150 ml melk
  • 6 middelgrote bosuitjes
  • Olijfolie om in te bakken
spinazie pannenkoek

Bereiding spinazie pannenkoek

  • Was de spinazie en doe hem zonder extra water in een pan. Laat de spinazie op halfhoog vuur slinken.
  • Giet de spinazie af en knijp als de groente is afgekoeld het vocht eruit
  • Hak vervolgens de spinazie in grove stukken
  • Klop voor de pannenkoeken het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder, het ei, de gesmolten boter, zout, komijn en melk in een grote kom tot een glad beslag
  • Snijd de bosuien in smalle ringetjes
  • Doe de uitjes en de spinazie in het beslag
  • Klop het eiwit tot schuim tot het zachte pieken vormt en schep het luchtig door het beslag
  • Doe wat olijfolie in een koekenpan
  • Is de pan warm? Schep voor elk pannenkoekje twee eetlepels beslag in de pan en strijk het iets dunner uit tot ze ongeveer een centimeter dik zijn.
  • Bak ze aan elke kant ongeveer twee minuten tot ze goudgeel-groen van kleur zijn
  • Leg op elk bord drie pannenkoekjes

Dir recept is vegetarisch en suikervrij