Recept stamppot met wortel en rucola

Het is typisch Nederlands of Vlaams. De stamppot. Maar heb jij al eens de wortel-rucolavariant gehad? Wij vonden het heerlijk. Gewoon eens proberen en het is absoluut niet moeilijk te maken.

Ingrediënten

4 personen. Bereiding 35 minuten

  • 1,5 kilo aardappels
  • 2 kleine uien
  • 1 teen knoflook
  • 750 gram tot een kilo winterwortels
  • olijfolie
  • gemalen korianderzaad (ketoembar)
  • versgemalen peper
  • 100 gram rucola
rucola
Flickr

Bereiding

  • Schil de aardappels.
  • Pel en snipper de uien en knoflook.
  • Maak de wortels schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  • Breng de aardappels en de wortels samen met ui en knoflook apart aan de kook en kook beide gaar met weinig zout.
  • Hak de rucola grof.
  • Giet de aardappels af en giet ook de wortels met ui en knoflook af.
  • Stamp de aardappels onder toevoeging van een scheut olijfolie fijn.
  • Voeg de goed uitgelekte wortels met ui en knoflook toe en meng door elkaar.
  • Er mag wel wat structuur in de stamppot zichtbaar blijven.
  • Breng op smaak met ketoembar en versgemalen peper.
  • Meng er de grof gehakte rucola als laatste door.

Heb jij ook een recept en wil je dat graag delen met anderen? Stuur dan een mail naar gezondheidenco@ndcmediagroep.nl

Dit recept is vegetarisch, vegan, suikervrij, glutenvrij en lactosevrij