Recept suikervrije ovenschotel met zoete aardappelen, paprika en groene linzen

Suikervrij eten is uitstekend maar door uitsluitend voeding met natuurlijke suikers te eten zoals in groenten en fruit, onbewerkte noten, zaden en pitten ben je uitstekend bezig.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
  • 2 zoete aardappelen
  • 4 wortelen, 2 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 kopje groene linzen
  • 1 kopje zilvervliesrijst
  • 4 in blokjes gesneden tomaten
  • 4 kopjes groentebouillon zonder toevoegingen (ook geen zout of kruiden)
  • 150 gram geraspte magere kaas of geitenkaas
  • zelf gemaakte tacokruiden met 2 theelepels paprikapoeder, 4 theelepels gemalen komijn, 1 theelepel cayennepeper, 2 theelepels oregano, 1 theelepel gemalen zeezout en 1 theelepel gemalen zwarte peper
Man snijdt paprika's, ovenschotel

Foto: Shutterstock

Bereiding:

  • Je oven voorverwarmen op 190 graden.
  • Snijd de groenten in blokjes en de ui en knoflook fijn
  • Meng alle ingrediënten behalve de kaas in een grote ovenschaal
  • Meng alles goed door elkaar en schuif de ovenschaal tot in het midden van je oven
  • Haal de schaal na 1 half uur uit je oven om het geheel om te scheppen en de helft van de gemalen kaas erdoor te roeren
  • Zet de ovenschaal nog een half uur in de oven tot alles beetgaar is en controleer vervolgens of alles gaar is
  • Verdeel de overgebleven gemalen de kaas over de schotel en laat de kaas smelten zet hem nog even in de oven om de kaas te smelten

Dit recept is van Francois Appers van de site www.leefnugezonder.be. Heb jij ook een recept en wil je dat met ons delen? Gezondheidenco@ndcmediagroep.nl