Recept voor bietensalade

  • Glutenvrij – Koolhydraatarm – Vegetarisch

Rode bieten zijn erg gezond. Ze zorgen voor een goede bloeddruk en spijsvertering, ze hebben een reinigende werking en bevatten vitamine C en B. Daarom is een gezonde lunch met rode bieten gewoon een goed idee. Heerlijk om een bietensalade van te maken.

Bietensalade

De andere ingrediënten: zonnebloem- en pompoenpitten, bevatten naast gezonde vetten en proteïnen (eiwitten ) ook verschillende vitaminen en mineralen.

Ingrediënten voor twee personen:

  • 4 rode bieten (gekookt)
  • pakje zachte geitenkaas
  • zonnebloempitten en pompoenpitten. Pistachenoten zijn ook erg lekker!
  • balsamicoazijn
  • ahornsiroop of honing
Bietensalade

Bereidingswijze bietensalade

  • Rooster in een kleine koekenpan een bodempje pitten
  • Snij de gekookte bieten in plakjes en verdeel ze over 2 borden
  • Meng hier een scheutje balsamicoazijn en ahornsiroop door
  • Leg hierop drie rondjes zachte geitenkaas
  • Strooi hier de geroosterde pitten over

Eet smakelijk én gezond!

Dit recept is ingestuurd door Gineke te Velde. Ook een recept? Mail naar: gezondheidenco@ndcmediagroep.nl

Dit recept is glutenvrij en vegetarisch