Recept witlof met ham en kaas

Witlof met ham en kaas. Vroeger maakte mijn moeder dit altijd met Kerst. Nu maak ik het vaak in het weekend. Wanneer je ham neemt zonder zwoerd zitten er minder calorieën in.

Dit gerecht zit vol eiwitten waardoor je snel een verzadigd gevoel zult bereiken. Binnen een uurtje heb je heerlijke witlof met ham en kaas op tafel.

Witlof met ham en kaas

Ingrediënten witlof met ham en kaas

  • Vier plakken gekookte ham
  • 20 gram geraspte emmentaler
  • Vier struikjes witlof
witlof met ham, Witlof met ham en kaas

Bereiding

  • Zet de oven aan op 180 graden
  • Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en snijd de stronk af.
  • Houd de witlof even onder de koude kraan en laat ze dan goed uitlekken
  • Breng een pan water aan de kook en leg de witlof erin. Kook de witlof ongeveer 20 minuten.
  • Laat de witlof afkoelen tot het lauw is
  • Rol elk struikje witlof in een plak ham
  • Leg de rolletjes in een beboterde ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.
  • Zet alles 20 minuten in de oven