Tips om een voedselinfectie te voorkomen tijdens zomermaanden

Een voedselinfectie is een ontsteking van de maag en darmen. De infectie kan ontstaan als u iets eet of drinkt dat besmet is met een bacterie, virus of parasiet. voedselinfectie Vaak leidt de ontsteking tot

  • diarree
  • misselijkheid
  • braken
  • buikpijn
  • buikkramp
  • soms koorts

Thuis ziek

Niet alleen in het buitenland, maar ook thuis is het goed om aan hygiëne te denken. Een voedselinfectie kan één tot drie dagen duren. voedselinfectie

Tips om voedselinfectie te voorkomen

Goede hygiëne voorkomt besmetting en verspreiding.

  • Verstandig is om uw handen voordat je het eten klaarmaakt te wassen en na ieder toiletbezoek.
  • Let ook op het scheiden van bereid en onbereid voedsel.
  • Voorkom kruisbesmetting: gebruik één snijplank voor rauw vlees en een andere om de groenten voor een salade te snijden.
  • Was messen tussendoor af of gebruik verschillende messen.
  • Zet producten die gekoeld moeten blijven zo snel mogelijk na aankoop in de koelkast, tot vlak voor gebruik.
  • Houd tijdens een barbecue het vlees en de salades gekoeld.
  • Als een gerecht langer dan twee uur buiten de koelkast heeft gestaan, bewaar het dan niet meer.