Vegan pannenkoekjes met plantaardige yoghurt en fruit

  • Vegan – Vegetarisch – Lactosevrij

Voedingsconsulent Cassandra zweert bij dit recept voor veganistische pannenkoekjes met plantaardige yoghurt en fruit.

Ingrediënten pannenkoeken voor 2-3 personen

  • 300 ml plantaardige melk (bv soja, haver, amandel)
  • 75 gram volkoren speltmeel
  • 75 gram havermout
  • 1 grote rijpe banaan of 2 kleintjes (het liefst een gespikkelde banaan deze zijn lekker zoet)
  • 1 theelepel kaneel of koek en speculaaskruiden
  • Wat olijfolie, lijnzaadolie of kokosolie

Ingrediënten voor de topping

  • 6 eetlepels plantaardige yoghurt of kwark (bv soja, kokos of haver)
  • 150 gram zomerfruit vers of uit de diepvries
  • Scheutje Agavesiroop

Bereiding

  • Voeg aan een beslagkom of blender plantaardige melk, meel , havermout , banaan en kaneel toe.
  • Blend of mix alle ingrediënten tot een glad beslag. Neem een koekenpan en verhit hier een klein beetje olie in.
  • Zodra de olie goed warm is schep je met jus lepel een beetje beslag in de pan zo kun je 3-4 kleine pannenkoekjes te gelijk bakken dit herhaal je tot de beslagkom leeg is.
  • Wanneer je pannenkoekjes klaar zijn verdeel je deze over het gewenste aantal borden en top je deze af met plantaardige yoghurt of kwark, scheutje agavesiroop en het zomerfruit.

Smakelijk eten!

Dit recept kregen we van voedingsconsulente Cassandra Willemsen-Janse. Ze heeft meer recepten op haar website