Platte buik? Met deze vijf oefeningen lukt het

Een platte buik willen we allemaal wel. Toch zal de een er wat meer voor moeten doen dan een ander. Dit heeft mede te maken met onze leeftijd. Iemand van twintig die jaren heeft gesport zal er minder moeite voor doen dan iemand van vijftig die misschien eens zwanger is geweest en last heeft van hormoonschommelingen. Vijf oefeningen voor een platte buik.

Plank

oefeningen, platte buik Ga op je buik liggen en breng je lichaam omhoog zoals op bovenstaande foto. Steun op je onderarmen en tenen. Zorg er wel voor dat je je lichaam in een rechte lijn houdt. Maak je rug niet hol of bol. Span je buik- en bilspieren aan en probeer dit eerst tien seconden vol te houden. Gaat dat goed dan kun je her uitbreiden naar bijvoorbeeld 20 seconden. Doe deze oefening een paar keer.

Glute Bridge

oefeningen, platte buik Ga op de grond liggen met je armen naast je lichaam en je knieën omhoog opgetrokken. Zet je voeten plat op de grond en duw vervolgens je heupen omhoog, Knijp je billen goed samen en zorg dat je je rug niet overstrekt. Je hoofd en je schouders blijven op de grond. Probeer dit een paar seconden vol te houden en laat dan je billen weer rustig zakken naar de grond. Herhaal deze oefening een paar keer. Bouw wel rustig op!

Leg Raise

oefeningen, platte buik Ga weer op de grond liggen en leg je handen naast je lijf. Strek je benen en beweeg dan je benen langzaam omhoog. Houd je benen gestrekt en je rug op de grond. Trek je rug niet hol. Beweeg je benen langzaam weer naar beneden en weer omhoog. Je hoeft je benen niet meteen richting het plafond te gooien. Rustig opbouwen is veel beter voor je.

Scharen

oefeningen, platte buik Ga op je rug liggen en houd je benen ongeveer dertig centimeter boven de grond. Beweeg je voeten langs elkaar. Dus bijvoorbeeld eerst je linkervoet boven en daarna je rechter. Hierdoor maak je met je benen een soort schaarbeweging. En let weer op je rug. Die mag niet hol zijn.

Prone Cobra

oefeningen,

Ga op je buik liggen en houdt je armen naast je lichaam. Span dan je bilspieren aan en die van je onderrug. Kom dan langzaam met je benen en borst van de grond. Je buik en je heupen houd je plat op de grond. Even twee seconden vasthouden en dan weer zakken naar je begin positie. ook deze oefening moet je een paar keer herhalen.