Zelf verzorgingsproducten maken van pompoen

Pompoen om te eten is erg gezond, maar je kunt er ook huid- en haarverzorgingsproducten van maken. Pompoenen zijn rijk aan vitamines A, K en C. Ze barsten ook van mineralen als zink, magnesium en kalium, voedingsstoffen die een droge huid en dof haar kunnen hydrateren.

pompoen

Conditioner

Herstel de glans en vochtigheid van droge, beschadigde lokken met een huisgemaakt masker. Pureer een stuk pompoen en voeg er 200 gram yoghurt en 2 lepels honing aan toe. Meng alles goed en breng het gelijkmatig aan van de wortels tot de puntjes. Doe een douchemutsjes op en laat alles 15 tot 20 minuten intrekken. Was daarna je haar met een milde shampoo.

Bodycrème

Met koudere temperaturen in zicht, is het altijd aangeraden je huid goed te hydrateren. Mix pompoenpuree met kokosnootolie en gemalen kaneel. Breng de crème aan onder de douche om een kliederboel te vermijden. Spoel af met lekker warm water en droog je huid daarna zachtjes af.

Gezichtsmasker

Dit masker is goed voor elk huidtype. Alles wat je nodig hebt, is een kommetje gepureerde pompoen, twee eetlepels bruine suiker, een eetlepel honing en 200 gram yoghurt. Leg een dunne laag op je gezicht en laat 8 tot 10 minuten inwerken. De bruine suiker en yoghurt pakken dode huidcellen aan, terwijl honing water uit de lucht absorbeert voor een natuurlijk gehydrateerde huid.

pompoen

Scrub

Ook voor een stevige scrub kunnen pompoenrestjes dienst doen. Hiervoor heb je pompoenpuree en bruine suiker of havermoutvlokken nodig. Je kunt ook altijd wat veenbessensap of honing toevoegen voor een stevige huid. Breng het mengsel aan op een vochtige washand en masseer het met draaibewegingen in. Dit helpt giftige stoffen af te voeren. Eindig met een warme douche.

Heb jij ook een verzorgingstip? Mail hem dan, eventueel met een foto naar Gezondheidenco@ndcmediagroep.nl. Wie weet zie je hem op de site verschijnen.